Icecon AB

 

icecon panorama drift-hosting small

 • Infrastruktur

  Vi på Icecon kan infrastruktur, vi vet vad som krävs för att våra kunders verksamheter ska utvecklas och hur vi skapar system som kan skalas efter kundens och deras marknads behov. 
  20150608 Icecon 007  Med starka varumärken som Lenovo, Huawei och IBM på Server / Storage och IBM Power servrar levererar vi robusta lösningar som kan tackla dagens såväl som morgondagens utmaningar. Med Citrix mobila arbetsplatsappar och leveransinfrastruktur, kan ditt företag bygga en arbetsplats som höjer produktiviteten, förbättrar säkerheten, förenklar arbetsflöden och minskar omkostnaderna.
  Våra konsulter är certifierade specialister och har lång erfarenhet inom IT-infrastruktur. Deras erfarenhet, i samband med vårt nära samarbete med våra leverantörer, gör att vi kan erbjuda försäljning, implementation, support och drift.

 • Icecons satsning på Citrix

  Vår satsning på kompetens kring Citrix alla produkter och funktioner bygger på att vi ska ha toppresurser som har de senaste certifieringarna och är uppdaterade på vad som händer inom de olika produktområdena. Detta för att kunna hjälpa våra kunder att skapa den mobila arbetsplatsen och ge människor möjlighet att arbeta bättre, från valfri plats.Citrixbild 

  Vi deltar aktivt på Citrix-konferenser såsom Citrix Summit i USA, där de senaste lanseringarna sker. Där träffar vi produktdesigners och specialister och hjälper till att driva produkterna framåt och skapar kontakter för den dagen då vi själva behöver hjälp. Några av våra konsulter har arbetat med Citrix produkter i nästan 20 år. Vi vill därför påstå att vi är den mest kompetenta leverantören av Citrix produkter norr om Dalälven.

  Citrix är så mycket mer...

  Idag utförs arbete på många olika ställen och via många olika enheter. I takt med att de anställda i allt större utsträckning förväntar sig att kunna utföra sitt arbete utanför kontoret på valfri enhet, kämpar IT-avdelningen med nya utmaningar relaterade till säkerhet och den hantering som denna nya rörlighet medför. Dessutom kräver händelser såsom sammanslagningar, förvärv eller till och med katastrofer snabba IT-lösningar för att komma igång med arbetet så fort som möjligt. För att kunna hålla takten med dessa förändringar, måste ditt företag tänka om vad gäller hur man säkert levererar innehåll till anställda som inte befinner sig på standardplatser, på standardenheter eller i standardsystem.
  Mobila arbetsplatser hjälper till att lösa detta problem genom att tillhandahålla en portabel arbetsmiljö som alltid är på och ansluten och följer med anställda var de än befinner sig, på alla enheter och nätverk.

  Med Citrix mobila arbetsplatsappar och leveransinfrastruktur, kan ditt företag bygga en arbetsplats som höjer produktiviteten, förbättrar säkerheten, förenklar arbetsflöden och minskar omkostnaderna. ICECON och Citrix tillhandahåller marknadsledande virtualiserings-, mobilitets- och nätverks-teknologier som är unikt integrerade och ger människor möjligheten att arbeta bättre, från valfri plats. Låt användarna komma åt de dokument och applikationer de behöver, från sin telefon, surfplatta eller bärbara dator när de är ute på kundbesök, utan besvärliga VPN-lösningar. Förvandla ditt företag med mobila arbetsplatser som möjliggörs av ICECON och Citrix och var med om att omdefiniera den moderna arbetsplatsen. Gör det möjligt för användarna att arbeta på sitt eget sätt, från valfri enhet, utan att tumma på säkerheten.
 • Lagring

  Huawei är Icecons senaste samarbetspartner inom området Storage / Lagring. Huawei har en stor portfölj av modeller som passar det lilla företaget upp till stora världsomspännande koncerner. Deras Hybridlösningar och All-flashlösningar är båda något som vi på Icecon rekommenderar. Läs gärna mer på http://www.huawei.com/se/
  Kontakta Jonas Nygård +46 (0) 70-2300390 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information
  Huawei

  Vi ser att fler och fler IBM i kunder behöver nya lösningar för att enhetligt hantera och lagra den data som verksamheten genererar i bl.a. fakturerings-, order- och sälj-system.

  20150608 Icecon 001För att lösa dessa problem har vi valt att certifiera och utbilda oss inom SAN (Storage Area Network) och IBM’s Storwize lösningar.

  Det ger oss verktygen att skapa en lagringsmiljö som är lätt att administrera, flexibel och kompatibel med Power och andra system som Windows, Linux och AIX.

  Det ger er en lagringslösning för hela er verksamhet som kan växa eller krympa utefter era behov. Precis som med Power kan vi göra allt från installation till support så att du får en leverantör för hela lösningen.

 • IBM Power

  Vi är bland de företag i Sverige som har störst erfarenhet inom tekniktjänster för IBM Power. Icecon är specialiserade på teknik kring IBM - allt för att kunna ge våra kunder optimal service på området. Vår tydliga specialisering och smidiga organisation ger våra kunder tillgång till spetskompetens kombinerat med trygg, flexibel och personlig leverans. Vi är bland de största inom vår nisch och har flest konsulter i landet med kompetens inom IBM Power.
  20150608 Icecon 013

  Vi är självklart certifierade IBM Business Partner inom både hårdvara och programvara, vilket ger er möjlighet att få tillgång till systemlösningar baserade på senaste avancerad teknologi från IBM.

  Icecons fokusering och specialisering inom ”IBM Power” innebär en säker och trygg leverans till er. För att få bilden fullständig adderar vi till teknisk service och support från IBM. Allt detta får du via Icecon. Du kan även nyttja vår kunskap för att säkerställa dina egna tankar på hur du tycker din framtida lösning skall vara konfigurerad. Våra kunniga tekniker kan sköta allt från installationer och uppgraderingar till drift och support. Med Icecon får ni allt från en och samma leverantör.
 • Kundreferens

  lulea-kommun-x2Luleå kommun är mycket nöjda med sin nya datalagringslösning. Systemet går snabbt, något som har gjort stor skillnad i applikationerna överlag. Detta märks bland annat när du zoomar och panorerar i kommunens karttjänster. Beräkningar i databaser går snabbare än tidigare. Dessutom kommer användarna i sitt dagliga arbete åt sina filer betydligt snabbare, något som gäller samtliga system. 

  Fredrik Tideman, chef för utveckling och förvaltning IT, Luleå kommun:

  – Det har hänt att externa konsulter blivit positivt överraskade över hur effektiva applikationerna blivit

  Läs mer


  Älvsbyhus hade ett tydligt behov av att uppnå bättre användarupplevelse,Älvsbyhus ökad flexibilitet och en teknisk säker lösning. De främsta skälen till att man bestämde sig för att titta på ett bättre alternativ till VPN lösningen var att man ville förbättra användarupplevelsen och göra det enklare för användarna att koppla upp sig. Dessutom ville man öka flexibiliteten och säkerheten i lösningen.

  "Den nya Citrixlösningen underlättar arbetet för användarna då de alltid och på ett säkert sätt har åtkomst till data. De kan på ett smidigt sätt attestera fakturor, administrera etc. även då de är på resa eller ute hos kund."

  Läs mer..