Icecon AB

 

Nyhetsbrev 2016-03-29

Icecon     

Vårt första nyhetsbrev

Då var påsken passerad och våren här på allvar! Vi på Icecon har bestämt oss för att göra ett nyhetsbrev till er kunder. I dessa utskick kommer vi att presentera nyheter från oss och våra partners, inbjudningar till våra aktiviteter, ge lite små tips för att förenkla arbetet i systemet och kanske en och annan överraskning då och då!

 NAV2016    

Dynamics 2016

Just nu jobbar vi hårt hos många kunder med att uppgradera till Microsofts nya version av Dynamics NAV – 2016. Den innehåller mycket ny och bra funktionalitet. Om ni inte har haft möjlighet att se den, så kontakta oss – vi visar den gärna!

 Magnify    

BI for Dynamics

I Dynamics NAV 2016 finns stora möjligheter till analys av data och vi genomförde ett webinar förra veckan med fokus på dessa frågor. Om man inte hade möjlighet att ta del av det, så finns nu en inspelning av webinaret på vår hemsida www.icecon.se. Vill ni veta mer om BI, så hör av er!

TipsTrix  

Tips och trix

Dynamics Nav vet alltid vilken månad och vilket år det är. Därför räcker det att skriva 1..31. om man befinner sig i mars månad 2016 och vill ange datumintervallet 160301..160331.Vill man ange dagens datum kan man skriva ”d”. Jobbar man med ett räkenskapsår=kalenderår och vill ange 160301..160331, så kan man skriva p3 (period 3). Det fungerar givetvis också om man jobbar i ett räkenskapsår som inte är kalenderår, men perioderna blir då andra. Är räkenskapsåret 0701-0630, så skrivs mars månad som p9 osv.

 Lemon    

Och ett lite annat tips:

Mixa en burk naturell färskost med en kruka basilika och rivet skal av en citron, njut på gott bröd eller crostini.