Icecon AB

 

icecon panorama affarssystem small

 • Affärssystem

  Ett affärssystem stöder företagets verksamhet, rapportering och styrning. Vi har valt att jobba med Microsoft Dynamics NAV, ett öppet, lättanvänt och modernt affärssystem. Genom att jobba branschorienterat har vi skaffat oss mycket kunskap och erfarenhet samt utvecklat lösningar kring utvalda branscher som
  • Transport
  • Logistik
  • Uthyrning

  Självklart jobbar vi också mycket med våra kunders ekonomi, administration och rapportering. Med hjälp av vår partner, Ascendo, och vår integrationsprogramvara jobbar vi också ihop 20150608 Icecon 005med våra kunder för att uppnå en effektiv process kring leverantörsfakturahantering.

  Många kundprojekt har givit oss den erfarenhet som behövs för att genomföra implementation av affärssystem på ett effektivt och kontrollerat sätt. Vi jobbar med en kundanpassad projektmodell vid införandet av systemet. 

  Vår support är uppbyggd kring vårt ärendehanteringssystem och våra erfarna kundansvariga konsulter.

  Vi är idag ett gäng på 13 specialister på Dynamics NAV, transport och logistik som jobbar med verksamhetsstyrning, utveckling och projektledning i Göteborg, Umeå och Luleå.

 • Microsoft Dynamics NAV

  Affärssystemet för dig som vill växa tryggt med bevarad kontroll över verksamheten.
  Microsoft Dynamics NAV är ett affärssystem som med framgång används av företag och organisationer med allt ifrån en upp till flera hundra användare. Microsoft Dynamics NAV täcker företagets processer som till exempel 20150608 Icecon 003redovisning, inköp, lager, försäljning, service,projekt, produktion mm. Över 100 000 företag och organisationer i mer än 150 länder använder varje dag Microsoft Dynamics NAV i sina affärsprocesser.
   
  Systemet är byggt så att det skall vara lätt att lära sig och använda samt enkelt att integrera med andra system.
  Dynamics NAV är en del av en komplett lösning från Microsoft som hjälper verksamheten i arbetet och för att expandera effektivt. Börja med det du behöver nu för att sedan enkelt anpassa det allteftersom din verksamhet behöver förändras. Tillsammans med Icecons integrerade branschlösningar, kompetens och projektmetodik får Du ett mycket bra stöd för din verksamhet för ökad tillväxt, lönsamhet och kontroll.

  Lär er mer om hur det är att jobba med Microsoft Dynamics NAV genom att klicka på nedanstående filmer.
   
   
 • Kraftfullt affärssystem - Microsoft Dynamics NAV

  Ett modernt affärsystem som stödjer basprocesserna i ett företag med hög användarvänlighet och lätt att integrera till andra system

  Avräkning

  • Reglerar förhållandet mellan leverantör/åkare och transportföretag
  • Integrerat med Dynamics NAV ekonomifunktion
  • Stödjer valfritt transportsystem
  • Ger snabb överblick av kostnader och avgifter för företag och fordon

  Transportsystem - Navitrans

  • Orderhantering20150608 Icecon 015
  • Uppdragsplanering
  • Ruttplanering
  • Heltäckande och integrerat med Dynamics NAV

  Mobila lösningar

  • Orderhantering
  • Körjournal
  • Avräkningsredovisning
  • Smartphones och surfplattor
 • Uthyrning

  Uthyrning är en branschspecifik lösning baserad på Microsoft Dynamics NAV. Produkten är speciellt utvecklad för företag med någon form av uthyrningsverksamhet. Uthyrningen kan omfatta olika produkter som byggställningar, bygg- och jordbruksmaskiner, teknik etc.
  20150608 Icecon 008I Uthyrning finns det stöd för hantering av hyresobjekt, hyresavtal, differentierade prissättningsmodeller, direktförsäljning från hyra, hyreskalender etc. Utöver det ingår dessutom alla kraftfulla funktioner som finns i Microsoft Dynamics NAV Standard.
 • Drag and Drop for Microsoft Dynamics NAV 2013 RTC

  Drag and Drop för Dynamics NAV 2013 RTC är en övergripande lösning som gör det möjligt att dra och släppa filer i NAV:s Rollbaserade klient, vilket förenklar och möjliggör integration och filöverföring med Microsoft Windows och Microsoft Outlook. Denna funktion har utvecklats som ett resultat av kundernas efterfrågan med målet att göra NAV-upplevelsen ännu bättre.
  20150608 Icecon 014Att använda "Drag and Drop" är ett billigt och enkelt sätt att göra Dynamics NAV ett mer effektivt affärssystem. Dra och släpp viktiga dokument på valda sidor för att göra dem tillgängliga för kollegor för senare hämtning. Exempelvis avtal kring offerter, produktspecifikationer på artiklar, CAD-ritningar i projekt, bilder etc. Detta sparar tid och säkerställer att de lagrade dokumenten är lätta att hitta när de behövs.


  Filformat
  Drag and Drop accepterar alla filformat.

  Fördelar
  Enkelt att förvara dokument tack vare Drag and Drop-funktionalitet.
  Sparar tid eftersom alla filer lagras på en delad plats vilket möjliggör snabb och enkel tillgång till alla "Droppade" filer för alla NAV användare.
  Lätt att installera med hjälp av den medföljande installationsguiden.

  Titta gärna på demon nedan!

 • EDI

  Många företag har önskemål eller krav på sig att kommunicera via EDI. Det kan vara fakturering, leveransavisering eller annat.20150608 Icecon 011Icecon har en EDI-modul som är helintegrerad med Microsoft Dynamics NAV.

  För integration mellan företag (B2B) är XML det vanligaste formatet (Svefaktura, Finvoice, BEAst m.fl) men modulen hanterar också EDIFACT och PDF som elektroniska format.

 • Kundreferens

  Alfredsson Transport är ett innovativt familjeföretag som startades 1937.Idag drivs företaget av den tredje generationen Alfredsson och kör alla typer av transporter i hela Europa.
  Företaget har 65 stycken anställda och en majoritet av personalen har arbetat hos Alfredssons under många år. alfredssonsÄndå sedan starten har det personliga engagemanget och den höga kvaliteten varit företagets kärnvärden. Man har många lojala och återkommande kunder. Att vara moderna och tänka i nya banor är väldigt viktigt och 2010 tilldelades företaget Stora Åkeripriset för sitt arbete inom områdena miljö, personal, trafiksäkerhet, ekonomi och innovation. Alfredsson Transport
  är ett innovativt företag som satsar stort på utveckling. Det var också en bidragande orsak till att man ville ha en heltäckande och komplett transportlösning när det var dags att investera i ett nytt affärssystem.

  "Vi ville få en tydligare arbetsstruktur och en bättre och mer enhetlig arbets process", berättar Erik Alfredsson VD Alfredssons Transport.

  Läs mer..